Hasanbegović: Plenkovićev HDZ iz mjeseca u mjesec bilježi pad i to će imati odjeka na parlamentarnim izborima

Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zastupnik i predsjednik stranke Blok za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović kratko je komentirao za portal Otvoreno.hr o najnovije istraživanje Cro Demoskopa, prema kojem je SDP prestigao HDZ u popularnosti, a prema kojem su Hrvatski suverenisti u kojima djeluje i Blok za Hrvatsku zabilježili uspon rejtinga.

Podsjetimo, Tri stranke – Hrast, Hrvatska konzervativna stranka (HKS) i Blok za Hrvatsku – potpisale su sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore 2020. godine u okviru platforme Hrvatskih suverenista. 

Hrvatski suverenisti i Zlatko Hasanbegović zajedno izlaze na parlamentarne izbore, najavili osvajanje 15 zastupničkih mjesta



‘Uspon Miroslava Škore ima odjek u istraživanju rejtinga stranaka’

“Rezultat istraživanja je samo refleksija rezultata predsjedničkih izbora. Opcije Most i Hrvatski suverenisti podržale su kandidaturu gospodina Škore. On je ostvario sjajan rezultat i sasvim je jasno da njegov uspon ima odjek u istraživanju rejtinga političkih opcija”, rekao je Hasanbegović.

Na pitanje kako komentira trenutačnu poziciju dviju najvećih stranaka, SDP-a i HDZ-a, odgovara: “Prema anketama SDP vodi ispred HDZ-a, no to je vodstvo na razini statističke pogreške. Činjenica je da Plenkovićev HDZ iz mjeseca u mjesec bilježi pad i to će imati odjek u ključnoj anketi, a to su parlamentarni izbori”, smatra Hasanbegović.

O daljnim planovima Bloka za Hrvatsku nije htio govoriti, dodajući samo da će se voditi politički razgovori o planovima srodnih stranaka.

“Potpuno je jasno da je široka predizborna suradnja srodnih političkih stranaka nužnost koje su svjesni svi politički akteri, rekao je Zlatko Hasanbegović za Otvoreno.hr.”

Komentari