Hasanbegović: Ne može ravnatelj HZJZ-a odlučivati hoće li ili neće početi školska godina

N1 televizija

Zastupnik Domovinskog pokreta Zlatko Hasanbegović komentirao je rad Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu u čemu se podosta slaže s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem.

Komentirajući prijepore na relaciji Pantovčak – Banski dvori, Zlatko Hasanbegović je rekao da ga osobno ne zanima estrada. Blisko mu je mišljenje Zorana Milanovića o Nacionalnom stožeru:

“Jasno je da Stožer djeluje u vrsti ustavnopravnog vakuuma, da se pretvorio u parapolitičko tijelo, imamo niz kontradiktornih odluka, nejasnih kriterija, ali da ne licitiram s tim, moje načelno stajalište da je ovaj Stožer u ovom obliku nepotreban.”

Ističe da sve odluke u državi trebaju donositi nadležni – Vlada, resorni ministri i parlament u smislu donošenja zakona.



“Nema stručnjaka, epidemiologa i sličnih. Oni mogu savjetovati, ali ne može ravnatelj HZJZ-a odlučivati hoće li ili neće početi školska godina. On može savjetovati resornog ministra, ali sve odluke treba donosti Vlada, ministri i parlament. Nije potrebna estradizaicja ni nadmetanje tko je veći stručnjak. Ministru zdravstva za donošenje odluka iz njegove nadležnosti ne treba Stožer, može imati savjetničko tijelo, a tko će biti član tog tijela, to javnost ne mora ni znati jer on mora preuzeti odgovornost i donositi odluke”, zaključio je Hasanbegović za N1.

Komentari