HAK upozorava vozače na ograničenja u prometu zbog olujnog vjetra na A6 i Jadranskoj magistrali

Foto: Matija Djanjesic / ilustracija

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, upozoravaju u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti  Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine.

Snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru te Slavoniji i Baranji. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.



Na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

Trenutačno željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Komentari