HAK upozorava: Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su i odroni

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje osim u Dalmaciji, upozoravaju u petak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Mogući su odroni.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa HAK vozače ostalih vozila upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze na tu kategoriju sudionika u prometu i ne oduzimaju im prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća duža čekanja.



U pomorskom prometu nema poteškoća.

Brzobrodska linija 9604S Split-Hvar kreće s plovidbom od 17. srpnja, s polascima u 13 i 19,30 sati iz Splita te 14,45 i 21 sat iz Hvara.

Zbog aktualne situacije s epidemijom koronavirusa, Jadrolinija odgađa početak plovidbe na komercijalnoj brzobrodskoj liniji L9811S Dubrovnik–Korčula–Hvar–Bol-Split do 24. srpnja.

Željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Komentari