HAK upozorava: Kolnici mokri ili vlažni i skliski, mogući odroni; Zbog zimskih uvjeta zatvorene ceste

odron/Miroslav Lelas/PIXSELL

Kolnici su jutros mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog povremeno obilne kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni.

U unutrašnjosti ponegdje ima i magle, a Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog prometne nesreće na riječkoj obilaznici (A7) između tunela Škurinje I i Katarina u smjeru Zagreba (blizina nadvožnjaka Kozala) vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin-Split; Jadranska magistrala (DC8); stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; Krčki i Paški most.



Zatvorene ceste i otežan promet

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Zbog odrona, vozi se jednim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Ruskamen kod Omiša.

Zbog vjetra u prekidu je više katamaranskih i trajektnih linija.

Na splitskom okružju – katamaranska linije 9604, Ubli – V. Luka – Hvar – Split, 9602, Vis – Split, 9603, Jelsa – Bol – Split te trajektne linije 604, Ubli – V- Luka – Split i 606 Drvenik Veli-Drvenik-Mali-Trogir.

Na zadarskom okružju: katamaranska linija 9403 Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat ne pristaje u lukama Brgulje i Molat u jutarnjem putovanju. Polazak sa otoka Ista je iz luke Kosirača, a iz luke Zapuntel je u 06:50 sati direktno za Zadar.
Na riječkom okružju je u prekidu katamaranska linija 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Na graničnom prijelazu Macelj u teretnom prometu čeka se 1,30 sati na izlaz iz zemlje, javio je HAK u 7 sati.

Komentari