HAK: Savjetujemo vozačima da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto

Snijeg/Marko Dimic/PIXSELL

Zbog loših vremenskih uvjeta u smjeru Dalmacije i obratno dozvoljen je promet samo osobnim vozilima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u srijedu iza ponoći, a u Splitu je u utorak navečer pao snijeg.  

“Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta i brojnih zastoja savjetujemo vozačima da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto”, navodi se u HAK-ovom izvješću o stanju na cestama.

Nakon što je promet u smjeru Dalmacije tijekom večeri u potpunosti bio zatvoren za sva vozila, HAK je izvijestio kako je promet iz unutrašnjosti za Dalmaciju i obratno omogućen osobnim vozilima, državnom cestom DC27 Gračac-Zaton Obrovački te dalje prema Zadru.

Zbog olujnog vjetra, za sav promet zatvoreno je više prometnih pravaca, među kojima i autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, brza cesta od Dugopolja prema Splitu zatvorena je zbog nanosa snijega. Zatvoren je i Paški most, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene te državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački, navodi HAK.



U Splitu pao snijeg

Prema izvještajima lokalnih portala, u Splitu i prigradskim naseljima u utorak navečer pao je snijeg koji se zadržao na tlu u višim područjima grada, osobito u naseljima Mejaši i Visoka.

Splitska policija izvijestila je kako je brza cesta Solin-Klis, koja je zbog zimskih uvjeta bila zatvorena za sav promet,  otvorena za promet samo za osobna vozila uz obavezno korištenje zimske opreme. Zbog zimskih uvjeta i snijega na cestama, iz splitske policije vozače su pozvali na oprez.

Komentari