HAK: Pojačan promet na većini cesta u smjeru unutrašnjosti, ali i mora

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Iako je vrijeme sunčano i vedro mnogi sugrađani se vraćaju s godišnjeg odmora svojim domovima. Istodobno, turisti još uvijek dolaze u našu zemlju. Hrvatski auto-klub (HAK) je objavio kako je pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera. 

Promet u oba smjera pojačan je i na autocesti A2 Zagreb-Macelj i A7 GP Rupa-Diračje u smjeru Slovenije, Krčkom mostu u oba smjera, na Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, kod tunela Učka i čvora Matulji, na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima.

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima s BiH, Mađarskom, Srbijom i Crnom Gorom na ulasku u Hrvatsku, a sa Slovenijom povremeno u oba smjera te su na pojedinim granicama duža čekanja.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče na naplatama Demerje i Lučko u smjeru Zagreba kolone su oko jedan km.



Povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera, kolona vozila u pokretu (kao posljedica prometne nesreće i velike gustoće prometa ) između čvorova Zadar II i Zadar I u smjeru Zagreba je oko 9 km.

HAK upozorava kako je kod čvora Skradin u smjeru Zagreba u kvaru teretno vozilo pa se vozi jednim trakom uz ograničenje brzine 80 km/h.

Na A2 Zagreb-Macelj kolona na NP Trakošćan u smjeru Slovenije je oko 2,5 km te se povremeno zatvara tunel Frukov Krč. Na A3 Bregana-Lipovac kolona vozila na čvoru LUČKO od čvora Jankomir u smjeru naplatne postaje Lučko duga oko 2 km.

Povećana je gustoća prometa između čvorova Bosiljevo II i KIKOVICA u oba smjera, a zbog prometne nesreće između čvora KIKOVICA i čvora ČAVLE u smjeru Rijeke vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva kolona vozila na graničnom prijelazu RUPA u smjeru Slovenije je 1 km. Na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h

Na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko dva km.

Na Mostu Krk (DC102) povećana je gustoća prometa u oba smjera, u smjeru kopna i otoka kolone su oko 4 km.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) povećana je gustoća prometa na prilazima turističkim središtima, mjestimice se vozi u kolonama u pokretu, osobito na dionicama Split-Podstrana, kod Omiša i Makarske te na dionici Raba-Komarna-Duboka na mjestima izgradnje pristupnih cesta Pelješkom mostu.

Komentari