HAK: Otežan promet zbog niza radova, utrka i hodnje Hrvatske vojske

Zbog niza radova, manifestacija i vremenskih uvjeta, na hrvatskim cestama danas su brojni zastoji na cesti, a među svima najviše se ističe duga kolona od 3 km na A2 u smjeru Zagreba.

Iz HAK-a upozoravaju na predmet na kolniku na autocesti A1 na 35. km između čvora Karlovac i čvora Jastrebarsko u smjeru Zagreba i mole korisnike za pojačan oprez.

U zoni radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zaprešić u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 3 km.

Teški vremenski uvjeti

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, zbog vjetra je na snazi zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina vozila).



Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Početak novih radova

Početkom listopada počinje i niz radova, tako od danas u 12:00 sati, pa do 15. studenog bit će zatvorena državna cesta DC501 između Oštrovice i Meje. Obilazak je autocestama A6 i A7 (čvor Oštrovica-čvor Orehovica-čvor Hreljin).

U danima 1. i 2. listopada od 08:00 do 16:00 sati bit će zatvorena državna cesta DC213 između naselja Bijelo Brdo pa do skretanja za Aljmaš (raskrižje s županijskom cestom ŽC4093). Obilazak će biti iz smjera Osijeka: DC213 čvor Nemetin-DC2 Vukovar-DC519 Borovo-Dalj-DC213, i obrnuto.

Zzbog puknuća vodovodne cijevi i dalje je prekinut promet u Zagrebu na Selskoj cesti između Krapinske ulice i Zagrebačke avenije. Moguć je obilazak: Zagrebačka avenija–Savska–Ulica grada Vukovara-Ozaljska ili Zagrebačka avenija – D. Golika–Tomislavova–Zagorska-Selska.

Od sutra 2.listopada, od 07:30 do 13 sati bit će zatvorena državna cesta DC75 Tarska Vala-Tar, zbog održavanja međunarodne auto rally utrke “22. Rally Poreč – 2021″.

Nastavak biciklističke utrke

Također danas, od 11:30 do 17:30 sati vozi se 4. etapa međunarodne etapne biciklističke utrke CRO Race 2021. na cestama Zadarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije od Zadra do Crikvenice. Jadranska magistrala (DC8) od Crikvenice do Dramlja bit će zatvorena za sav promet od 16:00 do 17:00 sati.

Iz HAK-a upozoravaju sudionike u prometu da, iako se biciklistička utrka dijelom održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Hodnja Hrvatske vojske

Pripadnici Hrvatske vojske provodit će hodnju u dužini od oko 88 km od Udbine do Knina. U hodnoj koloni sudjelovat će do 60 osoba, a u njihovoj pratnji dva vozila Vojne policije i sanitetsko vozilo. Početak hodnje je 12. listopada u 05:00 sati iz vojarne “Josip Jović” u Udbini, a planirani završetak hodnje je 13. listopada na kninskoj tvrđavi u Kninu u 15 sati.

Zastoj na granici

Na graničnom prijelazu Tovarnik (Šid) velika je kolona čekanja, i na ulazu i na izlazu iz države. Na ulazu se čeka do sat vremena, dok se na izlaz čeka čak sat i pol.

Komentari