HAK: Kolnici su mokri i skliski, a moguće su gužve na prilazima turističkim središtima

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Hrvatski autoklub (HAK) izvjestio je o današnjem stanju na cestama. Očekuju se mjestimice mokri ili vlažni i skliski kolnici te su mogući odroni.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.



Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a tijekom dana očekuje se i na prilazima turističkim središtima, osobito na Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu i Istarskom ispilonu, na pojedinim dionicama državnih cesta i autocesta, graničnim prijelazima, povremeno u trajektnim lukama i pristaništima, a zastoji su mogući na cestama gdje traju radovi.

Kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Komentari