Hajduković: Sa zakonom se strateški čekalo, prije svega zbog izbora u HDZ-u kako bi trenutni predsjednik Vlade ‘bildao’ imidž

Vlado Kos / CROPIX

Na novi Zakon o Vukovaru kao mjestu od posebnog domovinskog pijeteta, o kojem danas raspravljaju zastupnici u Hrvatskom saboru, za portal Otvoreno.hr osvrnuo se Domagoj Hajduković, saborski zastupnik SDP-a.

Komentirajući upit je li se s ovim zakonom čekalo do kraja mandata sadašnje Vlade, Hajduković je rekao kako smatra da se s tim “strateški čekalo, prije svega zbog unutarstranačkih izbora u HDZ-u kako bi trenutni predsjednik Vlade ‘bildao’ imidž”.

Isto tako, Hajduković upozorava kako ne treba zaboraviti na činjenicu da su i parlamentarni izbori u ovoj godini i “sigurno je da HDZ različitim spinovima na pitanju pijeteta i Domovinskog rata pokušava ‘ušičariti jeftine političke bodove'”.

O tome što će taj Zakon donijeti Vukovaru, Hajduković je naglasio kako je Vukovar mjesto posebnog pijeteta te simbol stradanja u Domovinskom ratu. No, iskazao je uvjerenje kako taj Zakon neće ništa promijeniti.



Vukovaru trebaju investicije i nova radna mjesta

“Vukovaru, na samom istoku Hrvatske trebaju mnogo djelatnije mjere poput investicija, otvaranja novih radnih mjesta, a to je sve ono što ova Vlada nije napravila. Pijetet prema Vukovaru, istoku Hrvatske i svim područjima stradalima u ratu, mislim da treba dati radom, poštenjem i zalaganjem”, istaknuo je Hajduković.

Još je jednom napomenuo kako ova Vlada to nije napravila. Ono čime se ova Vlada hvali, smatra Hajduković, a to je projekt Slavonija je, prema njegovom mišljenju “čisti PR”.

Komentari