Hajduković poslao Plenkoviću apel: Zaustavite gašenje Meggleova pogona

Vlado Kos / CROPIX

Član Predsjedništva SDP-a i saborski zastupnik Domagoj Hajduković poslao je u petak apel premijeru Andreju Plenkoviću da zaustavi gašenje proizvodnog pogona tvrtke Meggle u Osijeku kako bi spasio 160 radnih mjesta.

“Jučer je tvrtka Meggle Hrvatska najavila zatvaranje proizvodnje u Hrvatskoj, točnije u Osijeku, do kraja ove godine, zbog čega će 160 ljudi izgubiti posao. Vjerujem da iz zagrebačke perspektive 160 radnih mjesta ne znači puno, no za gospodarske prilike u Slavoniji to je ogromna brojka. Egzistencija 160 obitelji je ugrožena, da ne govorim o poljoprivrednicima koji su proizvodili mlijeko za osječku mljekaru”, poručio je Hajduković.

Napominje kako se u mandatu prošle Vlade često govorilo o “Projektu Slavonija”, ali da Slavonci i Baranjci neće ostati u Hrvatskoj zbog infrstrukturnih projekata poput društvenih domova i uređenja urbanih cjelina.

“Zatvaranje proizvodnje i gubitak radnih mjesta sigurno neće učiniti ništa dobroga ovoj gospodarski i demografski već opustošenoj regiji”, navodi se u pismu premijeru.



Smatra kako se Meggle ne bi odlučio na zatvaranje proizvodnje u Osijeku da je Vlada odlučnije i efikasnije odgovorila na krizu u Agrokoru i epidemiju koronavirusa.

Hajduković je poručio premijeru Plenkoviću da učini sve što je u njegovoj moći da spasi ta radna mjesta te da bude gospodarstvenicima partner, u suprotnom, smatra, da ćemo u budućnosti čitati o zatvaranju mnogih drugih tvornica diljem Hrvatske.

“Birači u dvije slavonske izborne jedinice su vama i vašoj stranci dali veliko povjerenje. Nemojte ga iznevjeriti već u prvim danima nove Vlade”, zaključio je Hajduković.

Komentari