Hajdaš Dončić: Poduzetnici su novi radnici, njima se obraćamo. Otvaramo nove teme i mi smo progres

N1

Saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić komentirao je značajan popularnosti SDP-a prema anketama Crobarometra.

Tvrdi da su sličan rezultat očekivali te da se radi o turbulencijama zbog čišćenja baze.

“Radi se o dugoročnoj političkoj strategiji. Cilj nam je konsolidacija stranke, nakon čega se SDP baca na desetak tema koje muče i nas i građane Hrvatske”, rekao je Hajdaš Dončić u N1 Studiju uživo.

Nakon pada na 12 posto, Hajdaš Dončić očekuje rast potpore birača.‘Dolazili su i OrAH i Živi zid i odlazili. SDP je ostao’

“Završili smo s revidencijom članstva. Želimo unutar SDP-a imati čisti start i time smo prije dva tjedna završili proces. Nitko ne voli svađe i neslaganja, no to je kod nas bilo nužno”, komentirao je.

“SDP je stožerna hrvatska stranka, svake godine nam predviđaju da ćemo umrijeti i pasti u jarak no to se ne događa. Dolazio je OrAH, dolazio je Živi zid, Laburisti i svi su odlazili. SDP je ostao”, dodaje.

“I prije dvije godine smo imali 12 posto, prije dvanaest godina smo imali sedam posto, pa rastemo. Daleko je more. Stvaramo pozitivnu ekipu i radimo”, nastavlja Hajdaš Dončić.

Na pitanje očekuje li da bivši članovi Kluba SDP-a postanu žetončići, odgovara kako ne očekuje ništa niti ga to zanima.

‘Mi otvaramo nove teme, mi smo progres’

Hajdaš Dončić je naveo da su danas mali i srednji poduzetnici zapravo radnici.

“Njima se mi obraćamo. Vjerujte da imamo snage da s novim inicijativama mijenjamo trendove. Mi otvaramo nove teme, mi smo progres”, poručio je.

Dotaknuo se i reforme lokalne samouprave. Kaže da, ako bi došli na vlast, ne može reći koliko će biti županija i općina, ali bit će ih manje:

“A kako ćemo doći do tog broja, upravo procesom koji smo otvorili – Predsjedništvo je donijelo policy paper, dokument gdje smo analizirali nekoliko indikatora, poput transparentnosti i izvornih prihoda, iz čega će se doći do zajedničkog nazivnika koji će biti preduvjet za spajanje općina.”

Rad nedjeljom, izmjena zakona, sve su to nalazi u deset krucijalnih tema na koje će se usmjeriti SDP u narednom razdoblju.

“Deset ključnih tema, a ostalo što će biti aktualno. Bitno je da smo kao politička stranka spremni dati odgovor na većinu pitanja koja muče građane – ne na sva, to ne postoji”, rekao je.

“Djelovat ćemo gdje smatramo da je najbolje, ne samo za SDP nego i za Hrvatsku”, poručio je Hajdaš Dončić.

Komentari