Hajdaš Dončić: Jako smo zadovoljni i nadamo se da će tako i ostati

N1

Član izbornog stožera Zorana Milanovića, SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić izjavio je u nedjelju da su jako zadovoljni rezultatima prvih izlaznih anketa prema kojima Milanović vodi nad svojom protukandidatkinjom te smatraju da je razlika od 6,5 posto u rezultatu dovoljna čak i kad se uračuna statistička pogreška.

“Jako smo zadovoljni i nadamo se da će tako ostati”, kazao je Hajdaš Dončić za Novu TV, ali i dodao da treba pričekati prve službene rezultate DIP-a.

Prema izlaznoj anketi u drugom krugu izbora za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović osvojio je 53,25 posto glasova birača, dok je Kolinda Grabar-Kitarović osvojila 46,75 posto.

S obzirom da je razina statističke pogreške tri posto, u stožeru Zorana Milanovića smatraju da je razlika u rezultatu dovoljna za pobjedu.



Rekao je i da su u dva tjedna kampanje naglasak su bili stavili na veću mobliziranost svih simpatizera  i “svih onih kojima je stalo do normalne Hrvatske, svih onima kojima je stalo da je Hrvatska prava republika”.

Hajdaš Dončić je izrazio zadovoljstvo time što je porasla izlaznost u onim sredinama gdje Milanović inače dobiva najveći broj glasova, no istaknuo je da ipak treba pričekati prve službene rezultate DIP-a.

Zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore i glasali i za Milanovića i za Grabar-Kitarović. “Jer ovo je Hrvatska, ovo je republika. Građani su izabrali, izabrali su republiku”, istaknuo je.

Komentari