Gužve na punktovima za cijepljenje na Velesajmu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Stajanje na hladnoći i kiši u redu za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu od danas bi trebalo biti prošlost. U paviljonima 8 i 9 otvoren je novi punkt za masovno cijepljenje.

Na zapadnom dijelu Zagrebačkog velesajma od danas je otvoren i novi punkt za testiranje iz automobila i odvojen je od svih ostalih sadržaja. Može se testirati svakim danom od 10 do 13 sati, a testiranje će se provoditi samo temeljem uputnice liječnika i uz prethodno “online” naručivanje.

Uz dosadašnju lokaciju ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar druga je to lokacija u gradu gdje se možete testirati iz automobila.

– Na Mirogojskoj 16 imamo dnevno 900 termina, 900 pacijenata primamo koji su naručeni i ovdje 300 pacijenata koji su naručeni. Znači potrebno je da su ljudi naručeni i da imaju uputnice, upozorava Mirjana Šimić, voditeljica Odjela za mikrobiološku podlogu i sterilizaciju Službe za kliničku mikrobiologiju.



Novost je i da se cijepljenje iz paviljona 6 Zagrebačkog velesajma od danas preselilo u grijane paviljovne 8 i 9 te da se na velesajmu građani mogu cijepiti svaki dan – ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14:30-19:30 sati.

Prvu dozu cjepiva u Zagrebu primilo je 55 posto ukupnog stanovništva, a potpuno je cijepljeno 51 posto, što Zagreb svrstava na vrh ljestvice cijepljenih. Gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je kako to nije dovoljno te kako čine da bi se broj procijepljenih povećao i kako bi se obuzdao četvrti val epidemije.

U Zagrebu je bolest uzrokovana koronavirusom potvrđena kod novih 146 osoba, 864 ih se oporavilo u protekla 24 sata, a u gradu je trenutno aktivno 4915 slučajeva zaraze, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika. Zbog pozitivnog nalaza testa kod 17 učenika izrečena mjera samoizolacije za 133 učenika osnovnih škola.

Komentari