GUŽVE NA GRANICAMA Na ulazu u Hrvatsku čekalo se satima

Ilustracija Foto: Dalmatinski portal

Počela je glavna turistička sezona, a na ulazu u Hrvatsku čekalo se i po nekoliko sati. Gužva se smanjuje kako dan odmiče. 

Promet je bio pojačan na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti. Povremeno je bilo zastoja i kolona na autocesti A1 prema moru, na prilazima turističkim središtima duž obale i pred graničnim prijelazima. Na Bregani se čekalo od pola sata do sat, a na graničnom prijelazu s Mađarskom u Goričanu i po nekoliko sati.

Pojačan je bio promet i na graničnom prijelazu Macelj, posebno na ulazu u Hrvatsku. Iako su u subotu ujutro bili otvoreni svi ulazni trakovi, na prelazak se čekalo u prosjeku dva sata. Najviše je turista na ovom prijelazu iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke i Poljske.

Veći broj gostiju iz europskih zemalja u našu je zemlju stigao i preko graničnoga prijelaza Rupa sa Slovenijom, donosi HRT.



Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na pojedinim dionicama autocesta u blizini odmorišta i na ulazima i izlazima s autocesta, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, Krčkom mostu u oba smjera, pojedinim graničnim prijalazima na ulasku ili izlasku iz Hrvatske, u trajektnim lukama i pristaništima, te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji, javlja Hrvatski autoklub.

Komentari