Gužve na granicama, na nekim prijelazima čeka se sat i pol

Foto: HAK/screenshot

Stvorile su se očekivane kolone na graničnim prijelazima zbog blagdana Tijelova i produženog vikenda. 

Pojačan je promet osobnih vozila te su moguća čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u RH te s Bosnom i Hercegovinom na izlasku.

Također promet je pojačan i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika, A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca i A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba. Molimo vozače za strpljenje, javlja HAK.

Vremenski uvjeti idealni su za vožnju, no zbog brojnih radova i privremene regulacije prometa na pojedinim autocestama, državnim, županijskim i lokalnim cestama mogućnost je poteškoća u prometu (povremenih zastoja i vožnje u koloni). Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.



Povodom blagdana Tijelova zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju 3. lipnja od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Što se tiče graničnih prijelaza, na GP Macelj čeka se oko sat i pol vremena na ulazak u zemlju. Na ostalim prijelazima čekanja ne prelaze pola sata.

GP Čepikuće zatvoren je za državljane trećih zemalja. GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Od 1. rujna otvorena su samo tri granična prijelaza između Mađarske i Hrvatske: Duboševica-Udvar, Terezino Polje-Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Goričan-Leteneye. Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji (ulaz je omogućen samo za tzv. opravdane slučajeve).

Iz HAK-a također upozoravaju na životinju (uočena je srna) na autocesti A4 između tunela Hrastovec i čvora Novi Marof te se vozači mole za oprez. Na autocesti A7 između čvora Križišće i čvora Šmrika, u smjeru mosta Krk, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog predmeta na kolniku.

Komentari