GROZNA NESREĆA Djelatnik Čistoće prignječen nakon što se vozilo sudarilo sa stupom; Petek: Uprava za to mora odgovarati jer ovo nije prva nesreća

U zagrebačkim Mikulićima oko 15:50 sati došlo je do nesreće u radu u kojem je sudjelovao djelatnik Čistoće. Kako javlja PU zagrebačka, dobili su dojavu da je teretno vozilo tijekom vožnje unatrag priklještilo zaposlenika. Isti je prevezen u KB Sveti Duh, a težina ozljeda trenutno nije poznata.

Kako javlja Jutarnji list do nesreće je došlo kada vozač vozila, krečući se unatrag, nije vidio stup u kojem se zabio dijelom kamiona na kojem je stajao sam djelatnik. Tako je ostao prignječen između kamiona i stupa, a od siline udarca, desna noga mu je potpuno zgnječena do visine prepona, a u nesreći mu je teško ozlijeđena i desna ruka.

Prema prvim informacijama, muškarcu su u pomoć pritekli stanari okolnih kuća te kolege koji su mu privezali ranu do dolaska Hitne pomoći.

Petek: Uprava mora odgovarati

Iskreno žaljenje i brzi oporavak radniku Čistoće poželio je kandidat za zamjenika gradonačelnika Renato Petek preko društvenih mreža.



“Puno sam puta upozoravao na nedostatke u područjima zaštite na radu i sigurnosti u gradskim tvrtkama, dobivao informacije o problemima sa sigurnošću vozila i opremom u Čistoći”, napisao je Petek.

Dodao je da ako istraga potvrdi da je to uzrok nesreće, uprava za to mora odgovarati jer ovo nije prva nesreća a bilo je i onih sa smrtnim posljedicama.

“Srećom od nedjelje ova garnitura Uprave odlazi u povijest, a mi ćemo odmah insistirati na najvišoj razini sigurnosti i zaštite na radu”.

Komentari