Grmoja: Zahtijevamo da Vlada pokrene opoziv glavne državne odvjetnice

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Mostov Nikola Grmoja najavio je u srijedu da će u petak na sjednici tog tijela predložiti da se odbaci izvješće glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, a od Vlade zahtijeva da pokrene njezin opoziv.

– S obzirom na to da je Most pokrenuo dolazak glavne državne odvjetnice u Sabor, sazvao sam sjednicu Antikorupcijskog vijeća, koja će biti zajednička s Odborom za pravosuđe u petak u 8,30 sati, a na kojoj ćemo zauzeti stav o izvješću glavne državne odvjetnice, a ja ću kao predsjednik Vijeća predložiti da se ono odbaci i zahtijevamo od Vlade da pokrene opoziv glavne državne odvjetnice, najavio je Grmoja novinarima u Saboru.

O stanju u pravosuđu govorio je i SDP-ov Arsen Bauk, član Državnog sudbenog vijeća, rekavši da je DSV jučer imalo elektronsku sjednicu na kojoj je odobrilo zahtjev USKOK-a i DORH-a za skidanjem imuniteta sucu Zvonku Vekiću i temeljem onog što smo dobili kao zahtjev, odobreno je i danas se po tome postupa. Dalje je stvar suda i tužitelja, dodao je.

– Mislim da dokument nema oznaku tajnosti, tako da bi ga trebali dobiti od DSV-a. Ako ima, onda ne mogu ni ja govoriti. No, ono što sam vidio da se govori na portalima, to je otprilike to. Mislim da je pranje novca ili tako nešto. Priča se o stanovima, autima i slično. Spominje se i gospodin Mamić pa ćemo vidjeti što će biti. Na kraju krajeva to će doći odvjetnicima gospodina Vekića pa će oni to pustiti javno. Nije ništa izvan onoga, koliko sam uspio vidjeti, što smo već imali prilike slušati od Mamića, pojasnio je razloge skidanja imuniteta Vekiću.



DSV može postupati jedino po zahtjevu USKOK-a, a mi smo već u jednom slučaju odobrili skidanje imuniteta, kazao je, dodavši da je u jednom slučaju čak i glasao protiv jer je smatrao da zahtjev nije bio obrazložen i na kraju bi to ispalo točno jer je istražni sudac odbio zahtjev USKOK-a.

Ovaj put je zahtjev bio nešto obrazloženiji, iako mi nakon ove njihove presice ne ulijevaju neko pretjerano povjerenje. No, još uvijek minimum imaju pa nisam apriori protiv svih njihovih zahtjeva, naglasio je Bauk.

Komentari