Grmoja: Sustav plaća trebalo je već odavno urediti, Vlada za to nije imala hrabrosti

Bruno Konjevic / CROPIX

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u ponedjeljak kako je za kaos u državi koji je nastao zbog štrajka učitelja i nastavnika odgovoran predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je tek jučer, 35. dana štrajka, otvorio razgovore o koeficijentima.

“Ovo je najdulji štrajk ikad, traje 36. dan, a za kaos u državi odgovoran je premijer Plenković jer je maknuo ministricu iz pregovora i preuzeo odgovornost, a ministrica uopće ne sudjeluje u rješavanju problema i mi ministrice praktički ni nemamo. Ona je odgovorna za neprovođenje reforme”, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare.

Naglasio je da je tek sinoć Plenković otvorio razgovore o koeficijentu koji je od početka ključan sindikatima, a štrajk je mogao biti odavno gotov da se to ranije napravilo.

“Zbog neodgovornosti i bahatosti premijera to nije učinjeno i zbog toga u državi traje izvanredno stanje, a ispaštaju djeca, roditelji i cijeli sustav obrazovanja”, ustvrdio je Grmoja.



‘Premijer konačno najavio uhvatiti se u koštac sa sustavom plaća’

Dobro je, dodaje, da je premijer konačno najavio da će se Vlada napokon uhvatiti u koštac sa sustavom plaća u kojem vlada potpuni nered, a očito se trebao dogoditi ovakav bunt da se krene u sređivanje sustava plaća koji je krajnje nepravedan.

Sustav plaća trebalo je već odavno urediti, a to se uporno odgađalo jer Vlada za to nije imala hrabrosti, kazao je Grmoja.

Podsjetio je kako Most već tri godine govori da je nužno mijenjati postojeći sustav plaća, nagrađivati sposobne, kažnjavati one koji ne rade svoj posao, smanjiti državnu administraciju I ukinuti županije kao leglo uhljebništva.

Komentari