Grmoja prozvao Vladu za samovolju i bahatost: Ne želite prihvatiti ni jedan naš amandman

Nikola Grmoja/Patrik Macek/PIXSELL

Mostov zastupnik Nikola Grmoja prosvjedovao je u ponedjeljak što u višesatnom izjašnjavanju u Hrvatskom saboru nije prihvaćen ni jedan Mostov amandman na predloženi državni proračun za 2021., a Vladu je prozvao za ‘samovolju i bahatost’.

“Ne želite prihvatiti ni jedan naš amandman, pokazujete samovolju, bahatost, ne želite biti kooperativni, niti da zajednički dođemo do najboljeg proračuna”, rekao  je Grmoja u Saboru Vladinim predstavnicima, koji su do sada odbili 20-tak amandmana kojima su ‘Mostovci’ tražili više proračunskih sredstva za brdsko-planinska područja, infrastrukturu, borbu protiv korupcije.

S ovakvim ulaganjima u brdsko-planinska područja, pitanje je tko ili što će biti gore za 10 godina; ako im države ne podigne standard bojim se da će to biti brisani prostor, mrtva sredina u kojoj neće biti nikoga, ustvrdio je Mostov zastupnik Ante Kujundžić.

Grmoja Vladu proziva da joj nije važna borba protiv korupcije, premijera da štiti koalicijske partnere Bandića i Keruma, tvrdi da članovi obitelji Željka Keruma dobivaju covid potpore.



Most je, inače, rekorder po broju amandmana podnijetih na proračun, od 331, ‘mostovci’ su uputili ukupno 150 amandmana.

Ministar financija Zdravko Marić prihvatio je, u ponešto izmijenjenom obliku, dva oporbena amandmana, SDP-ove Vesne Nađ i Kluba IDS-a što je iznimno rijetka praksa svih Vlada kod izjašnjavanja o amandmanima

Komentari