Grmoja: Policijska zaštita Tomaševića pretjerana, ali ako se boji, nemam osobno ništa protiv. Ne znam čemu takva dramaturgija

Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zastupnik i glavni tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u srijedu u Podstrani kako je policijska zaštita stranke Možemo! na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu malo pretjerana i da ne zna “čemu takva dramaturgija”.

Na novinarsko pitanje o današnjoj  konferenciji  Tomislava Tomaševića na kojoj je, prema opažanjima nekih novinara, bila i policija, Grmoja je rekao kako ne zna “čemu takva dramaturgija”.

“Osobno sam na sudu s gospodinom Pripuzom i mnogim moćnim ljudima u gradu Zagrebu i nikada nisam tražio bilo kakvu zaštitu policije. Mislim da je to malo pretjerano, ali dobro ako se Tomašević pribojava da bi mu se nešto moglo dogoditi i, ako će mu to pomoći, nemam osobno ništa protiv toga. No, čini mi se sve to malo pretjerano”, rekao je Grmoja.

Saborski zastupnik, nezavisni Nino Raspudić rekao je pak za indicije o policiji na skupu stranke Možemo! da je svaki dan s djetetom u parku, vozi se tramvajem, hoda među ljudima, ide na plac, u trgovinu i nije nikada osjetio nikakvu neugodnost ni ugrozu.  Ako su postojale neke ozbiljne naznake, ne bi se šalio na taj račun, već treba imati zaštitu, rekao je i dodao da je to nepotrebno ako je riječ samo o nekoj dodatnoj predizbornoj dramaturgiji na kraju kampanje. Policija zna najbolje, zaključio je Raspudić koji je također popodne bio u Podstrani.



Tomašević je danas ispred zagrebačke gradske uprave na pitanje novinara ima li policijsku pratnju odgovorio da o tome treba pitati policiju jer se on i njegovi kolege ne bave procjenom sigurnosti. “Postoji neka komunikacija između nas i policije oko toga kakvi su sigurnosni rizici. Međutim, oni donose takve odluke, ne mogu govoriti u ime policije oko toga”, rekao je Tomašević.

 

Komentari