Grmoja: Ovako veliki broj migranata dokazuje da policiji treba pomoć vojske

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da su jučer u šumi u okolici Zlobina priveli 71 migranta.

“Policijski službenici zaduženi za suzbijanje nezakonitih migracija jučer su oko 17.30 sati zatekli u šumskom predjelu okolice Zlobina ukupno 71 osobu koje su zbog neposjedovanja osobnih dokumenata potom priveli u službene prostorije radi daljnjeg utvrđivanje identiteta”, izvijestila je policija.

S obzirom na to da su i ranije stanovnici okolice Rijeke i Gorskog kotara upozoravali kako svakodnevno viđaju skupine migranata kako napreduju prema drugim zemljama EU te da se radi o neuobičajeno velikoj skupini migranata pronađenih odjednom upitali smo političkog tajnika Mosta i saborskog zastupnika Nikolu Grmoju treba li hrvatskoj policiji pomoć u čuvanju granica.

“Da je toliki broj migranata uspio ući duboko u teritorij u RH pokazuje da hrvatskoj policiji, koja obavlja fantastičan posao, nedostaje ljudi na raspolaganju i da hitno potrebna pomoć vojske”, rekao je Grmoja.



Podsjetio je i kako je Most sudjelovao u donošenju tog zakona 2016. godine kako bi se omogućilo hrvatskoj vojsci da koordinirano na granici djeluje s policijom.

“Gledajući incidente koji se događaju vidi se hrvatskoj policiji treba pomoć i da ona sama ne može i ne treba obavljati posao kontrole cijele državne granice”, rekao je Nikola Grmoja za portal Otvoreno.

Komentari