Grmoja otkrio zašto je most bio suzdržan kod glasanja o Zakonu o obnovi

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sa 124 glasa ‘za’ Sabor je izglasao Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, no deset je zastupnika ostalo suzdržano, a njih čak četvero bilo je protiv.

Neslužbeno se doznaje kako su suzdržani bili zastupnici stranke Most Nezavisnih lista, a njihov zastupnik, Nikola Grmoja to je i potvrdio.

Ova je stranka prije samog glasanja najavila predlaganje niza “konstruktivnih amandmana kojima će ispraviti nedostatke Zakona o obnovi Zagreba”. Zastupnik Grmoja rekao je kako se radilo o njih čak 26. Sabor je pak prihvatio njih šest.

“Prihvaćeni amandmani bili su više tehnički nego suštinski”, rekao je.



Istaknuo je i kako se ova stranka u samom početku protivila kreiranju zakona.

“Nije bio potreban zakon za početak obnove”, tvrdi pa naziva zakon netransparentnim te ga kao takav ne mogu ni podržati.

Ipak, ostali su suzdržani, a ne protivnici istoga.

“Nismo glasali protiv jer bi tako stali na potpuno drugu stranu. Ovaj zakon naziva se početkom obnove Zagreba, a to nije baš točno”, tvrdi.

Iz Mosta su često upozoravali na nedostatke Zakona o obnovi, a organizirali su i okrugli stol na kojem je struka raspravljala o istom. Upravo struka, upozoravali su, nije poštovana prilikom kreiranja ovog zakona, piše Dnevno.hr.

Komentari