Grmoja odgovorio HDZ-u i Plenkoviću: Dokumenti i istina su na mojoj strani

Bruno Konjevic / CROPIX

“HDZ je stao u zaštitu stranačkog šefa Plenkovića od mojih konkretnih i dokumentiranih optužbi da je političkim pritiskom osobno utjecao na DORH-ovo munjevito odbacivanje kaznene prijave s dokazima o organiziranom kršenju propisa u MVEP-u radi isplaćivanja pola milijuna kuna veleposlanikovoj supruzi u Australiji”, napisao je Nikola Grmoja na Facebook-u.

Njegov napis na Facebooku nastavak je optužbe koju je saborski zastupnik iznio na N1 televiziji zbog koje je reagrao Uskok i naravno HDZ koji je na Grmoju sasuo salvu uvreda.

“Među friško pristiglim dokazima je i e-mail gospođe Bertoša-Kušen s planom prevare kako da joj se izda protuzakonito rješenje o fiktivnom rasporedu na rad u Konzulat u Sydneyu, dok je u Canberri sa suprugom”, nastavlja Grmoja.

Podsjeća kako se HDZ sav zapjenio u uvjeravanju kako su moje optužbe lažne, a predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić tvrdi kako uopće nije vidio dokumente koje sam dostavio svim klubovima zastupnika u Saboru.



“Bačić izgleda ništa ne zna, baš kao ni Plenković”.

Podsjeća kako se i DORH oglasio s tvrdnjom kako je kaznenu prijavu odbacio na temelju “relevantnih podataka”.

“Međutim, pristigli dokumenti dokazuju kako je navodno “relevantne” podatke za DORH prikupio inspektor MVEP-a Božić koji je u prvoj rečenici iste kaznene prijave osumnjičen za zataškavanje kriminala u Australiji”, tvrdi Grmoja.

Dodaje kako je zbog svega sam odlučo zatražiti skidanje zastupničkog imuniteta.

“Možda Neznajući Andrej ipak skupi hrabrost i izviri iza leđa stranačkih PR stručnjaka, te krene u utvrđivanje činjenica o mojim optužbama na sudu s kojim ne može baš tako lako upravljati kao s DORH-om. Ako ništa cijeli postupak će se odvijati pred javnošću, a dokumenti i istina su na mojoj strani!”, napisao je saborski zastupnik Mosta na svom Facebooku.

 

Komentari