GRMOJA O ZAHTJEVIMA SINDIKATA Treba nagrađivati uspješne i kazniti neuspješne

Cropix

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u Saboru je komentirao ponudu premijera sindikatima u obrazovanju, kao i poziciju ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

Upitan je li on zadovoljan ponudom s obzirom na to da je i on bio profesor, Grmoja je kazao: “Nisam. Dakle, po informacijama koje imam od svojih kolega iz zbornica, čini mi se da je opće nezadovoljstvo.”

“Naime, profesori nisu štrajkali novac, oni su štrajkali za ravnopravnost, za koeficijente i kako se stvari sada čine ja mislim da će Plenkoviću poslati poruku da oni nisu saborski žetončići koje se može kupiti. Oni obrazuju i odgajaju našu djecu i mislim da će odgovor biti ne”, rekao je Grmoja.

“U zbornicama je opći bunt. Prvo zbog izjava premijera Plenkovića. Osim toga, to sam i jučer rekao. Pokopana je reforma ministrice Divjak, ja ne znam zašto ona uopće sjedi danas na mjestima gdje sjedi Vlada. Tako da mislim da profesori, učitelji i nastavnici ovo neće prihvatiti.



Oni traže ravnopravnost, mi već tri godine govorimo o tome da treba donijeti zakon o plaćama, da treba urediti koeficijente, da treba nagrađivati uspješne, a kažnjavati neuspješne, ali od toga nema ništa”, izjava je Nikole Grmoja koju prenosi N1.

Komentari