Grmoja: Nismo dobili Škorin prijedlog da se odreknemo imena

Damjan Tadic / CROPIX

Nikola Grmoja rekao je kako Most nije dobio prijedlog Miroslava Škore da se njegovi potencijalni partneri odreknu imena svojih stranaka, istaknuvši kako je Most autentična stranka s programom, ali da je otvoren za suradnju s onima s kojima može ugroziti politički duopol.

Kako piše Jutarnji list novi vođa “trećeg puta” Miroslav Škoro razbjesnio je partnere zahtjevom da se na parlamentarnim izborima odreknu naziva svojih stranaka i da mu potpišu bianco zadužnice.

“Borimo se za Hrvatsku u kojoj će svi naši građani imati jednake prilike i ne vidim nikakav problem oko koalicijskog sporazuma kojim bi se stvorila opcija koja bi imala veće šanse ugroziti duopol”, rekao je Grmoja u petak novinarima u Saboru.

Što se tiče bianco zadužnica, Grmoja je rekao da bi to trebalo objasniti i da ta ideja nije iskomunicirana. U Saboru smo u dva navrata pokazali da nismo na prodaju kad smo potpisali za raspuštanje Sabora pa smo po prvi puta u modernoj hrvatskoj državi imali prijevremene parlamentarne izbore, podsjetio je Grmoja.



‘Most nije dao podršku Andreju Plenkoviću’

Grmoja je rekao kako je nakon predsjedničkih izbora bio jedan razgovor (sa Škorom) u kojem smo komentirali koji su potezi bili dobri i što se još moglo napraviti, a konkretno oko samog nastupa na parlamentarnim izborima još uvijek nije bilo razgovora.

Ima još vremena do izbora, ali bilo bi dobro da se krene s razgovorima s onima koji smatraju da su na nekakav način ugroženi i te stvari komunicirati, smatra Grmoja.

Upitan tko bi Mostu bio neprihvatljiiv, Gmoja je rekao kako ne misli biti na listi s Bandićevim žetončićima, bilo u prošlosti ili su sada, ili s HDZ-ovim trabantima, koji bez HDZ-a ne postoje niti će postojati.

‘Otvoreni smo za suradnju za sve autentične političke ličnosti ili opcije, poručio je Grmoja.

Na upit je li Zekanović autentičan, Grmoja nije izravno odgovorio, rekavši kako to dokaže svaki čovjek svojim djelima te da nisu jedini akteri u priči. Razgovaramo s Miroslavom Škorom i vidjet ćemo kako će ti razgovori završiti, rekao je Grmoja.

Zekanović: Ne komentiram novinske članke, a zajedništvo suverenista nema alternative

Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti) rekao je novinarima kako je zadnji puta vidio Škoru u izbornoj noći. Od onda se nismo biti vidjeli niti čuli tako da ne mogu komentirati novinske tekstove za koje ne znam jesu li vjerodostojni, dodao je.

Hrvatski suverenisti uvijek ističu da zajedništvo nema alternative, a kada kažem zajedništvo onda mislim na zajedništvo svih suverenističkih i domoljubnih snaga koje se ne odriču svog svjetonazora koji je iznimno ideološki definiran, istaknuo je Zekanović.

Upitan je li se spreman odreći imena Hrvatski suverenisti, Zekanović je rekao kako mu je teško govoriti što bi bilo kad bi bilo.

Mi smo na europskim izborima dobili 8,5 posto, podsjetio je i ustvrdio kako od jedne ozbiljne političke opcije kao što su Hrvatski suverenisti nije ozbiljno tražiti takve stvari.

Ali to ni nisam čuo od gospodina Škore i očekujem da će razgovori uskoro početi.

Ovo je ozbiljna politička priča o preuzimanju hrvatske države, odnosno o preuzimanju vlasti u njoj. I ta se priča ne može voditi preko novinskih tekstova nego se može voditi za pregovarački stolom, smatra Zekanović.

Na upit hoće li se desnica uspjeti dogovoriti s obzirom na razjedinjenost, Zekanović je rekao kako kod ozbiljne političke priče pregovori nisu jednostavni. Vjerujem da ćemo polučiti uspjeh, ali polako, rekao je.

Što se tiče Mosta, rekao je da su oni u Saboru otvarali puno jako dobrih tema. Osobno mislim da su to mahom časni ljudi tako da konkretni razgovori i tu trebaju započeti, ustvrdio je Zekanović.

Komentari