Grmoja: Jelenić je Saboru i javnosti zatajio članstvo u tajnoj organizaciji, i zato ne zaslužuje biti glavni državni odvjetnik

Cropix

I neovisno o ovom raspletu situacije, moj stav o Draženu Jeliniću je bio jasan, rekao je Nikola Grmoja, zastupnik Mosta, koji je u srijedu komentirao otkriće da je glavni državni odvjetnik Jelinić bio član masonske organizacije.

Nevjerojatnom smatra izjavu Jelinića da mu je imponiralo da su ga zvali u masone.

“Nekome tko je glavni državni odvjetnik trebalo bi imponirati da ima rezultate, da ljudi koji su odgovorni za nekakve koruptivne radnje odgovaraju, a ne da ga zovu tamo nekakvi opskurni tipovi za članstvo u takvim organizacijama. Meni je to nevjerojatno”, izjavio je Grmoja.

‘Stavio interese te organizacije ispred javnog interesa’

Glavni državni odvjetnik je prije prisege u Hrvatskom saboru zastupnicima i javnosti zatajio članstvo u tajnoj masonskoj organizaciji, istaknuo je Grmoja.



Time je, smatra Grmoja, “stavio interese te organizacije i neke vlastite interese ispred interesa javnosti i time više ne zaslužuje biti glavni državni odvjetnik.”

“Sad je potrebno postaviti pitanje samom premijeru Andreju Plenkoviću je li s time bio upoznat. Ako nije, kako je moguće da ga tajne službe s tim nisu upoznale”, rekao je Grmoja.

“Postavlja se i pitanje postoji li utjecaj te organizacije i na tajne službe i Vladu. Je li možda preduvjet za postati glavni državni odvjetnik članstvo u masonskoj organizaciji”, istaknuo je Grmoja.

Komentari