GRMOJA: Jedino je Bog iznad Ustava, nije to ni Plenković niti njegov saveznik Pupovac

Bruno Konjevic / CROPIX

Mostovi saborski zastupnici Nikola Grmoja i Miro Bulj pozvali su srijedu građane da potpišu inicijativu za referendum koji bi ukinuo COVID potvrde i “stožerokraciju” poručivši da nitko nema prava kršiti ljudske slobode.

Na konferenciji za novinare na kojoj se govorilo o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, koje su sutra na raspravi u Saboru, Grmoja je upozorio da će kazne za kršenje zakona biti astronomske.

Vlada je, tvrdi Grmoja, provukla široku upotrebu covid potvrda, što je prošlo “ispod radara javnosti”, pa je pozvao građane da se u sljedećih 11 dana potpišu za referendum ustvrdivši da se “Stožer potpuno kompromitirao, dok znanstvena istraživanja pokazuju da potvrde nisu mjere”.

– To je priznao i istaknuti HDZ-ovac, bivši ministar Marko Pavić koji je rekao da covid potvrde služe treniraju ljudi. Mi na to nećemo pristati, idemo srušiti Stožer i ukinuti potvrde te Vladi poslati poruku da Hrvatska ne želi represivne mjere. Tko se želi cijepiti može se cijepiti, a ljude koji to ne žele ne treba na to prisiljavati, izjavio je Grmoja.



Bulj je ponovio kako u Hrvatskoj ne vlada demokracija već “stožerokracija”, a uvođenje COVID potvrda je diskriminacija koja narod dijeli na cijepljene i necijepljene, te kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda na kretanje i rad.

Tvrdi da COVID potvrde ne može uvesti Sabor sa 76 “trgovačkih ruku”, ni Andrej Plenković niti njegovi sateliti već jedino ako imaju dvotrećinsku većinu.

Jedino Bog iznad Ustava

– Time žele pogaziti Ustav, a jedino je Bog iznad Ustava. Nije to ni Plenković niti njegov saveznik Pupovac. Zato pozivam građane da daju svoj potpis i neka narod odluči hoćemo li kršiti ljudska prava i slobode, rekao je Bulj.

Također je poručio da ne dozvole da nas opet dijele, prije na partizane i ustaše, a sada na cijepljene i necijepljene.

Upitan koliko su do danas prikupili potpisa Grmoja je odgovorio kako broj još neće otkrivati te je pozvao volontere da im se stave na raspolaganje jer treba doći do svakog čovjeka. Prvoga dana su imali 1200 štandova, a na svakom od njih su se nalazila po dva volontera, no svakog dana javljaju se novi ljudi i nove lokacije.

– Gledajući broj volontera ovo je do sada najbrojnija i najmasovnija referendumska inicijativa u povijesti Hrvatske, no vremenski uvjeti za prikupljanje su jako teški. Posebno veseli da su našu inicijativu podržali stranke Fokus, Domovinski pokret, Suverenisti, Mislav Kolakušić, a predsjednik Milanović je podržao naše prvo pitanje, pa sam uvjeren da ćemo uspjeti, kaže Grmoja.

Komentari