Grmoja: Da je Hrebaku doista do iskrenog bavljenja politikom, onda bi se kao pravi liberal zauzeo za prava poduzetnika

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su saborski zastupnici HSLS-a osudili izjave Nikole Grmoje o LGBT propagandi te poslali primjerak Weberovog djela “Politika kao poziv” sa “posvetom” na adresu sjedišta stranke u Metkoviću, Grmoja im je odgovorio preko Facebooka.

Hrebakove poteze Grmoja smatra “hajkom na slobodno djelovanje i slobodu govora”, a prozvao ga je i “žetončićem” Andreja Plenkovića.

“U nemogućnosti da pojasni vlastitom članstvu i malobrojnim biračima zašto je postao Plenkovićeva liberalna marioneta, Hrebak se sada u javnosti pokušava prikazati kao napredan i slobodoljubiv budući da je od te iste javnosti prezren i prokazan kao politički prevarant prvog stupnja” napisao je.

Smatra kako Hrebaku nije do LGBTIQ+ populacije, već do peglanja imidža.


“Našao žeton Hrebak preko mojih leđa biti medijima drag i mio, kad se već ne može prodati kao neovisan i samostalan. Naime, za svoje političko djelovanje, Hrebak u svakom trenutku mora tražiti dozvolu svog političkog domaćina Andreja Plenkovića”, napisao je Grmoja.

Tvrdi kako je napade Hrebaku vjerojatno “odobrio njegov pravi šef koji je HSLS, nekad moćnu stranku, uz svesrdnu Hrebakovu pomoć, pretvorio u HDZ-ovu liberalnu podružnicu”.

Osvrnuo se i na nedavnu Mostovu inicijativu o ukidanju članarine HGK koju je HSLS odbio podržati.

“Prvo je rekao da će podržati Mostov prijedlog, a potom je pozvan u Banske dvore gdje je navučen za uši uz poruku kako mu slično više ne smije pasti napamet jer ga na sljedećim izborima u Saboru više neće biti. Od tada je Hrebak miran i poslušan kako ne bi naljutio svog pravog šefa Plenkovića. Da je Hrebaku doista do iskrenog bavljenja politikom, onda bi se kao pravi liberal zauzeo za prava poduzetnika kojima Andrej Plenković prijeti oduzimanjem potpora ukoliko se ne cijepe”, stoji u Grmojinoj objavi.

Optužio je Hrebak da podržava “protuustavnu i protuzakonitu rabotu”. kao što je podržao i “totalitarističke promjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti gdje su policiji dane ovlasti ulaska u privatne stanove građana”.

Dodaje i kako će mu poslati  knjigu liberalnog ekonomista i nobelovca Friedricha Augusta Hayeka „Put u ropstvo“ u koj će pronaći sve ono što on kao ‘liberal’ i marioneta HDZ-a ne provodi, a trebao bi ako se želi predstavljati liberalom”.

Objavu pročitajte u cijelosti na Facebooku.

Komentari