Grlić Radman složan s Božinovićem: Hrvatski pravni poredak poznaje muški i ženski spol, nema neutralnog!

N1

Nakon navodnih nesuglasica MUP-a i MVEP-a oko uvođenja “trećeg spola” na osobne iskaznice, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je kako je ipak složan sa stavom ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

“Hrvatski pravni poredak poznaje muški i ženski spol, nema neutralnog spola, nego se kao podatak upisuje muški i ženski” rekao je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman.

“To je hrvatsko nacionalno zakonodavstvo i tu nas dvojica ministara dijelimo isti stav i vrlo sam iznenađen da se stvorila buka ni od čega”, dodao je.

Grlić Radman svoju je izjavu dao na novinskoj konferenciji nakon susreta s austrijskim kolegom Alexanderom Schallenbergom.



Bila je to reakcija na vijest Večernjeg lista prema kojoj je njegovo ministarstvo od MUP-a tražilo da se na osobne iskaznice uključi neodređeni rod X.

Objašnjava kako se radilo o internoj korespondenciji stručnih službi državne uprave gdje se daju mišljenja ili tumačenja određenih procesi i uredbi, no kako one o tome ne donose konačne odluke, već je odluka politička.

“Tu kolega Božinović i ja već odavno imamo isti stav”, naglasio je.

Komentari