Grlić Radman s hrvatskom zajednicom u Mississaugi

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u nedjelju u prostorijama Crkve Hrvatskih mučenika u Mississaugi, s članovima hrvatske zajednice u Kanadi, priopćeno je iz MVEP-a.

U svom obraćanju Grlić Radman je naglasio ulogu hrvatskih župa u očuvanju i njegovanju hrvatskog nacionalnog identiteta – jezika, kulture i tradicije. Župu u Mississaugi istaknuo je kao jedan od najboljih primjera privrženosti očuvanju i promicanju nacionalne svijesti i povezanosti s domovinom, priopćeno je.

Osobita mi je čast biti danas ovdje s vama u Mississaugi jednoj od najznačajnijih i najvećih hrvatskih župa i zajednica na sjevernoameričkom kontinentu, rekao je Grlić Radman.

Istaknuo je kako će hrvatska vlada nastaviti kroz rad Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Veleposlanstva RH u Ottawi i Generalnog konzulata RH u Mississaugi podupirati hrvatsku zajednicu u Kanadi provođenjem programa financiranja projekata, učenja hrvatskog jezika, stipendiranja studenata te potpore nakladničkim djelatnostima.



Nastavit ćemo podupirati projekte u svrhu očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Hrvatske i Kanade, dodao je Grlić Radman.

Ministar je potom zahvalio na kontinuiranoj potpori koju hrvatska zajednica u Kanadi pruža Hrvatskoj, od vremena Domovinskog rata do nedavnog potresa u Petrinji, nakon kojeg je najveća donacija prikupljena upravo na inicijativu pripadnika hrvatske zajednice u Mississaugi. Također je istaknuo važnu ulogu hrvatske zajednice u jačanju vrlo dobrih odnosa Hrvatske i Kanade, priopćeno je iz MVEP-a.

Komentari