Grlić Radman i biskup Komarica za što bolji položaj Hrvata u BiH

wiki

Hrvatska će bezuvjetno nastaviti politiku koja teži što boljem političkom i društvenom položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, rekao je u petak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman primivši u Zagrebu banjolučkog biskupa Franju Komaricu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

U razgovoru o aktualnostima u Hrvatskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini, a posebno o položaju Hrvata i katoličkih vjernika u Banjolučkoj biskupiji, biskup Komarica izrazio je nadu da će i nova vlada nastaviti pružati političku te financijsku pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Politika ostvarivanja što bolje položaja Hrvata u BiH

Hrvatska će bezuvjetno nastaviti provoditi politiku koja teži ostvarivanju što boljeg političkog i društvenog položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova.

Hrvatska će i dalje biti najveći zagovornik interesa bosanskohercegovačkih Hrvata, ali i Bosne i Hercegovine unutar Europske unije, dodao je Grlić Radman.Ministar je izrazio zahvalnost Katoličkoj Crkvi i biskupu Komarici na kontinuiranu radu u svrhu očuvanja nacionalnog i vjerskog identiteta te kulturne baštine Hrvata u Banjolučkoj biskupiji, stoji u priopćenju.

Komentari