Grlić Radman Hrvatima van zemlje: Ne guglajte, javite se konzulatima

Tomislav Kristo / CROPIX

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman Dneviku Nove TV rekao je kako su jučer poslali priopćenje u kojem se apelira na sve hrvatske državljane koji se nalaze u članicama EU-a da što prije planiraju povratak u Hrvatsku jer se stanje pogoršava, a može se očekivati zatvaranje granica i zračnih luka.

“U tom priopćenju apeliramo da se jave veleposlanstvima ili generalnim konzulatima. Služba radi predano i aktivno”, kazao je ministar i dodao kako MVEP s Ministrstvom prometa dogovara tranzitne rute.

U ponedjeljak će biti konferencija na razini Europe o temi konzularne pomoći povratka u domovinu i osiguranvanje tranzitnih pravaca kako bi svi se mogli vratiti u svoje domovine.

“Bolje da ne idu po internetu nego da se jave konzularnim predstavništvima kako bi dobili pravu informaciju”, savjetuje Grlić Radman onima koji se još nisu vratili kući iz inozemstva.



U jednom od žarišta epidemije, Španjolskoj, je oko 200 naših građana, neki se žele vratiti, a neki ne, kaže ministar i dodaje kako je dobar primjer Maroka gdje je veleposlanica organizirala prebacivanje u Europu.

Za kraj je kazao kako se od Kine i kineskih tvrtki očekuju donacije potrepština poput one iz Saudijske Arabije, piše Dnevnik.hr.

Komentari