Grbin: Vladajući uz podršku svojih satelita opet provode brutalnu pljačku

Foto: Sasa Buric / Cropix

Minutom šutnje za sinoć poginule u željezničkoj nesreći počelo je okupljanje 800-tinjak SDP-ovaca u Zagrebu na tematsko-izvještajnoj konvenciji koja je u znaku rada i radništva.

Stranački delegati poručuju da su loši uvjeti rada jedan od vodećih razloga zbog kojih su Hrvatsku napustili deseci tisuća ljudi. Zato predlažu reformu radnoga zakonodavstva kojoj su okosnica ukidanje rada na neodređeno vrijeme, primjereno plaćen prekovremeni rad te rad nedjeljom i blagdanom. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji će na konvenciji podnijeti izvješće o radu svoje stranke, u pozdravnom se govoru, očekivano, dotaknuo vladajuće.

– Život većine nas postaje teži, dok se pojedinci sa stranačkim iskaznicama uvijek jedne te iste stranke bogate do neslućenih razmjera. Naše društvo, naša Hrvatska zaslužuje promjene, jer je zbog pljačke njezina budućnost u pitanju. Vladajući uz podršku svojih satelita opet provode brutalnu pljačku, opet dovode u pitanje svih nas. Tome mora doći kraj, rekao je Grbin.

– Da, naše političke protivnike kritizirat ćemo kad god je to potrebno. To je naša obveza. Ali nećemo na tome stati. Nudit ćemo rješenja, dodao je.



Komentari