Grbin prozvao premijera zbog problema s distribucijom cjepiva: Plenković ne reagira jer želi za sebe osigurati nekakav mandat u Bruxellesu

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je u subotu u Zaboku prozvao premijera Andreja Plenkovića zbog problema s distribucijom cjepiva u Hrvatsku

U vezi s cjepivom Grbin je rekao da su reagirali svi osim Andreja Plenkovića, “onoga koji se trebao pobrinuti za to.” Grbin je pitao predsjednika Vlade što je napravio, zašto šuti i ne reagira na nepravdu koja se događa Hrvatskoji i mnogim drugim manjim državama EU.

“O tome su u Hrvatskoj govorili gotovo svi, znanstvenici, struka mediji, oporba, samo jedan čovjek je o tome šuti,  Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, koji sjedi u Europskom vijeću, koji se trebao pobrinuti za to”, rekao je Grbin.

Ocijenio je da se radi o čovjeku “koji se potpuno izgubio i zalutao u tim briselskim hodnicima i koji se ne usudi suprotstaviti apsolutno nikome jer vjerojatno želi za sebe osigurati nekakav mandat u Bruxellesu“.



Dodao je da je to slika i prilika HDZ-a te da se za građane Hrvatske, ističe, opet moraju zalagati drugi ljudi.

Osvrnuo se i na najavljivanje milijuna komada ruskog cjepiva koje dolazi u Hrvatsku. Pita se gdje je to cjepivo i što je s cjepivima drugih proizvođača.

“Što je s onime što Hrvatska može po propisima EU o registraciji lijekova napraviti sama, a neke druge države članice su napravile? Zašto Hrvatska to ne čini? To je pitanje na koje tražim odgovor od Andreja Plenkovića ako ga je uopće u stanju dati”, rekao je Grbin.

Komentari