Grbin: Očito je da Predsjedništvo nema većinu i zato moramo na Glavni odbor koji će se održati 2. listopada

Predsjedništvo SDP-a u utorak navečer održalo je sastanak. Nakon toga, predsjednik stranke Peđa Grbin dao je izjavu za novinare o temama o kojima su raspravljali. 

“Očito postoji problem, odluku mora donijeti najviše tijelo stranke Glavni odbor. Predsjedništvo je odlučilo da će od Glavnog odbora zatražiti raspravu Kluba zastupnika i središnjeg tijela stranke. Idućih dana ćemo pripremiti prijedloge zaključka za Glavni odbor i kroz desetak dana će Glavni odbor donijeti odluku izvući nas iz škripca u kojem smo se našli. Stanje u SDP-u, koje danima zabavlja hrvatsku javnost, mora prestati. Kad druga tijela ne mogu naći suradnju, ovo mora na Glavni odbor i nakon toga, ako je potrebno donijeti i radikalne, teške odluke, to ćemo napraviti”, rekao je Grbin.

Osvrnuo se i na prijedloge za Glavni odbor za koje je istaknuo da će “ići u smjeru predlaganja podrške ovome što je Predsjedništvo radilo i podrške u stavu da vodstvo SDP-a i SDP generalno može biti samo jedan, da njime mogu upravljati samo oni koji imaju podršku članova”.

“Moramo izaći pred građane i dobiti njihovo povjerenje. Ako ne možemo urediti stanje u vlastitoj kući, odakle nam pravo tražiti povjerenje građana da uredimo stanje u državi? Jučer je objavljeno istraživanje javnog mišljenja koje pokazuje da još imamo potporu- tu poruku želimo uputiti članovima. Možemo i moramo bolje”, rekao je Grbin.



Dodao je kako su osnovali radno tijelo u sastavu predsjednik, četiri potpredsjednika, politička tajnica i predsjednica Glavnog odbora koji je zadužen za pripremu zaključka za Glavni odbor na kojem će se tražiti potpora za svoje odluke.

“Želim razgovarati s kolegicama i kolegma iz Kluba koje će omogućiti funkcioniranje stranke i zastupanje interesa građana koji su nas birali. Sve teže vjerujem da će se sve riješiti kompromisom”, naglasio je predsjednik SDP-a.

Izrazio je nadu da se neće dogoditi da Klub spadne na 15 članova, a na pitanje zašto sada  nisu doneseni zaključci, rekao je da “postoje razine odlučivanja”.

“Odgađanje rješenja problema nije dobro. Kao predsjednik imam neke ovlasti, ali ne sve. Nisam diktator i nemam diktatorske ovlasti, nemam ovlast donijeti sam neke odluke. Da imam, učinio bih to već”, rekao je.

Na upit ima li većinu u Klubu odgovorio je kako je “očito da nema”.

“Očito je da Predsjedništvo nema većinu i zato moramo na Glavni odbor. Imamo kolegice i kolege koji čuvaju svoje pozicije, koji se nisu pretrgli od toga da zastupaju interese stranke”, zaključio je Grbin.

Inače, Glavni odbor bi se trebao sastati 2. listopada.

Komentari