Grbin najavio promjene: Normalno je da predsjednik stranke bude na čelu Kluba dok je u opoziciji

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao je intervju za Dnevnik N1 u kojem je između ostalog rekao da će već na prvoj sjednici Predsjedništva razgovarati o slučaju Željka Sabe za kojeg je već rekao da je “teret stranci”.

SDP-u ne treba isključivanje, nego privlačenje novih ljudi, na tome ću raditi u svom mandatu, istaknuo je Peđa Grbin na početku razgovora za Dnevnik N1. Smatra da se nesuglasice u stranci mogu riješiti:

Dodaje da planira i neke kadrovske promjene: “Što se tiče Kluba zastupnika, normalno da je predsjednik stranke bude na čelu Kluba dok je u opoziciji. Što se tiče ostalih dužnosti u Klubu, nekih promjena će biti, ali prvo ću ih priopćiti kolegicama i kolegama. Dosta je toga da se stvari saznaju iz medija, to moramo promijeniti u SDP-u.”

Istaknuo je da je zadovoljan aktivnošću SDP-ovih saborskih zastupnika zadnja dva mjeseca, a komentirajući položaj Davora Bernardića, rekao je da je on izabrani zastupnik te da, ako namjerava raditi i redovno dolaziti, ne vidi problem u tome.



Sa Željkom Sabom ipak je druga priča: “Činjenica je da je Željko Sabo pravomoćno osuđen za jedno kazneno djelo, a vodi se postupak za drugo. Ako se želimo boriti protiv korupcije, onda moramo početi prvo od vlastitih redova. Na prvoj sjednici Predsjedništva ćemo već razgovarati o tome i vidjeti kako to riješiti. Kad donesemo odluku, obavijestit ćemo javnost.”

Grbin je komentirao i izjave predsjednika države Zorana Milanovića rekavši da ne vidi razloga za njegovo odstupanje: “On ima ovlasti koje proizlaze iz Ustava, uvjeren sam da će se u okviru toga ponašati. Ne vidim kako bih ja ili netko imao problema s njim zbog toga. Nisam dosad vidio nijedan suvisao prijedlog niti da se dogodilo nešto što bi dovelo do opoziva predsjednika. Znamo koji su razlozi za opoziv prema Ustavu, ne vidim da se ijedan dogodio.”

Na pitanje jesu li se čuli i je li mu Milanović čestitao na pobjedi, rekao je: “Ne iznosim privatnu komunikaciju s drugim osobama pa neću ni sad.”, piše N1.

Komentari