Gradska skupština: Srušen kvorum, HDZ povukao tri amandmana, a Bandić sve

Bruno Konjevic / CROPIX

Nastavljena je sjednica zagrebačke Gradske skupštine raspravom o GUP -u i amandmanima podnesenima na Konačni prijedlog izmjena i dopuna plana. Na početku, gradonačelnik Milan Bandić odmah je povukao svoje amandmane.

Zamjenica gradonačelnika pozvala je HDZ da povuku svoje amandmane. Za njih su, kaže Jelena Vukičević-Pavičić, doznali iz medija.

Plenković: Zašto bi odustali od amandmana ako su dobri?

Nakon što su gradonačelnik Milan Bandić i njegova stranka odustali od svojih amandmana na GUP, Plenković je komentirao mogućnost da i HDZ odustane od svojih amandmana rekavši kako ne vidi zašto dobri HDZ-ovi amandmana ne bi bili usvojeni na Gradskoj skupštini, budući da se o njima pozitivno izjasnila i oporba.

“Ukoliko su ti amandmani dobri, ne vidim zašto ih ne bismo usvojili”, rekao je Plenković novinarima nakon potpisivanja obrazaca za prijavu kandidatura za unutarstranačke izbore.



Podsjetio je i kako, prema proceduri, svi amandmani ionako moraju proći verifikaciju nadležnog Ministarstva graditeljstva. “Ako budu sukladni zakonima, ne vidim zašto ih ne bi usvojili”, dodao je .

HDZ povukao svoja četiri amandmana

HDZ-ovci povlače sve amandmane koji se tiču prenamjene zelenih površina – 5., 8., 11. i 12.

“Rekli smo da je to stvar prinicpijelnosti. Saslušali smo naše stručne odbore koji su to sugerirali. Nemamo dogovor s Bandićem oko još 11 amandmana”, rekao je Kazimir Ilijaš – predsjednik kluba zastupnika HDZ a.

Dvanaesti amandman je upravo onaj kojim se, navodno, pogoduje određenim članovima HDZ-a.

Podsjetimo, Radio Student na svojoj Facebook stranici ‘Strah od slobode’ navodi kako je Amandmanom br. 12 kojeg je HDZ predao na izmjene zagrebačkog GUP-a predložena je prenamjena nekoliko parcela u zelenoj zoni u građevinsku zonu a kako bi pogodovao svojim članovima.

Naime kako se navodi na stranci ‘Strah od Slobode’, radi se o ukupno pet parcela, a vlasnica dviju od njih, ukupne površine 5173 m2 je izvjesna Zdravka Sučić. Gospođa Sučić ujedno je i suvlasnica građevinske tvrtke Sanac d.o.o. koja je, gle slučajnosti, bila jedan od donatora u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović 2019. godine.

Suvlasnik tvrtke je Ante Sučić, perspektivni HDZ-ovac koji je između ostalog na čelu odbora za gospodarstvo zagrebačkog HDZ-a.

Zagrebački HDZ amandmanima na GUP pogoduje svojim članovima i donatorima

Srušen kvorum

Oporba se tijekom izlaganja pročelnice ureda tijekom koje je objašnjavala proceduru oko GUP-a, ustala i izašla iz dvorane. Predsjednik skupštine Drago Prgomet optužio je zastupnika Tomislava Tomaševića da radi nered u Skupštini.

Time je oporba srušila kvorum jer dijela HDZ-ovaca u dvorani nije bilo. Navodno su na konzultacijama nakon što je Bandić povukao amandmane.

Uživo iz Gradske skupštine

Prekinuta sjednica, nisu prisutni svi HDZ-ovci

Gepostet von Otvoreno.hr am Montag, 10. Februar 2020

Komentari