Gradonačelnik Pule Boris Miletić IDS-ov kandidat za istarskog župana

Foto: Marijana Banko / CROPIX

Dosadašnji gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a Boris Miletić kandidat je IDS-a za istarskog župana, odlučeno je jednoglasno na sjednici Predsjedništva stranke održanoj u petak navečer.

Kandidaturu Borisa Miletića za istarskog župana predložile su sve zajednice podružnica IDS-a Istarske županije, odnosno IDS Puljštine, Rovinjštine, Poreštine, Bujštine, Buzeštine, Pazinštine i Labinštine, a na večerašnjoj su sjednici svi članovi i članice IDS-a donijeli odluku o utvrđivanju kandidature. Time je Boris Miletić, od danas i službeni kandidat IDS-a za župana Istarske županije.

Miletić je dužnost pulskog gradonačelnika obavljao od 2006. godine, predsjednik IDS-a je od 2014. godine, a u 6., 8. i 9. sazivu Sabora bio je saborski zastupnik IDS-a.

“S Miletićem na čelu IDS je ojačao status najuspješnije europske regionalne stranke i ostvario seriju fantastičnih izbornih pobjeda. Miletić je, između ostalog, zaslužan za nacionalnu profilaciju IDS-a i zagovaranje decentralizacije kojim bi Istra dobila još veću samostalnost”, navode iz stranke.



Zahvalivši svim članovima i članicama IDS-a na podršci, Miletić je najavio da će ove nedjelje, na 33. Saboru IDS-a predstaviti ključne točke programa za Istarsku županiju.

Komentari