Gradonačelnik grada Paga: Informacije o partijima i noćnim klubovima tražite od predstavnika Kolana i Novalje

profimedia

Iz grada Paga stigao je apel gradonačelnika Ante Fabijanića s pitanjem – zašto se objavljuju fotografije grada Paga koji nije party destinacija uz informacije o zarazi koronavirusom na partijima?

“Posljednjih dana u domaćim i stranim medijima objavljeni su mnogobrojni članci i tv prilozi o koronavirusu na otoku Pagu pri čemu su objavljivane prepoznatljive fotografije grada Paga čime je nanesena velika šteta turizmu i svima koji se bave i žive od turizma. Zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava već razvija miran, obiteljski turizam, nije jasno tim više što na području grada Paga nema evidentiranih niti oboljelih osoba od koronavirusa što se može provjeriti u službenim izvješćima”, kažu u priopćenju.

‘Zovu nas zabrinuti građani i turisti’

“U proteklih nekoliko dana od kada su krenule informacije kako su se maturanti iz Njemačke i Italije zarazili na otoku Pagu zaprimili smo jako puno poziva od strane zabrinutih građana i turista koji su rezervirali svoj boravak u gradu Pagu. Neistine i laži koje su potkrijepljene fotografijama i ilustracijama grada Paga nanose veliku štetu našem turizmu.

Mi smo napravili sve da zaštitimo, kako naše stanovnike tako i goste, da ovo ljeto provedu u miru i sigurnosti. To potvrđuju i podaci Turističke zajednice Grada Paga koji pokazuju da su tražena manja, mirnija mjesta za ovogodišnji odmor. Trenutno na području grada Paga u privatnom smještaju, kampovima i hotelima boravi puno domaćih i inozemnih gostiju te smo na 73% turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu s čime smo iznimno zadovoljni.


Još jednom ponavljam da je svima dobro poznato da se partyji i noćne zabave ne održavaju na administrativnom području grada Paga već na području susjednih jedinica lokalne samouprave Kolana i Novalje te ovim putem molim novinare da shvate da neprovjerenim izvještavanjem čine veliku štetu našim stanovnicima na području Grada Paga koji žive od turizma.

Po pitanju informacija o partijima i noćnim klubovima zasigurno ih mogu dobiti od predstavnika Kolana i Novalje.

Također, pozivamo sve da slobodno dođu u grad Pag gdje se turisti osjećaju sigurno i mirno provode svoje odmore”, zaključio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, piše Index.

Komentari