Gradonačelnici Grgić i Barišić dovedeni na ispitivanje u USKOK

Dražen Barišić/photo: Marko Prpic/PIXSELL

Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić (SDP) prvi je danas doveden na ispitivanje u USKOK nakon što je jučer uhićen u okviru istrage u aferi Janaf i nakon što mu je kao saborskom zastupniku skinut imunitet. 

Iza njega u USKOK je doveden i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić (HDZ) koji je također uhićen u petak kada je sam, nakon odluke o skidanju zastupničkog imuniteta, došao u sjedište PNUSKOK-a.

Nakon što su im pretraženi domovi, obojica su prenoćili u sjedištu PNUSKOK-a na zagrebačkim Oranicama.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jučer jednomjesečni istražni zatvor desetorici osumnjičenika u aferi Janaf zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Danas poslijepodne sud će odlučivati o istražnom zatvoru za Barišića i Grgića.



Vjerojatno je da će tužiteljstvo će za Barišića i Grgića također tražiti istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Podsjetimo, prvoosumnjičenog u ovoj aferi, vlasnika Elektrocentra Petek Krešu Peteka, USKOK sumnjiči da je direktoru Janafa, Draganu Kovačeviću, kao i gradonačelnicima Grgiću i Barišiću nudio i davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali njegovoj tvrtki da dobije milijunske poslove.

Komentari