Gradonačelnica Siska ogorčeno: Škole će se popraviti, domovi će se izgraditi, ali neki nikada neće postati ljudi

Kristina Ikić-Baniček/Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon pet dana molbi, danas su poslali 7 (sedam!) kontejnera i rekli da nemaju više i da čekamo tri dana da naruče izradu novih.

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček na svom facebook profilu prozvala je ljude koji šire dezinformacije i poručila da bi takve najradije prijavila policiji. Izvijestila je pritom i o tempu dolaska pomoći u potresom pogođena područja. Njezinu objavu prnosimo u cijelosti.

Imamo 63 zahtjeva i svi su proslijeđeni mailom

“Od utorka u 12.18 sati naslušala sam se svakakvih ‘dobronamjernih’ priča, od toga da se nova dvorana koju gradimo na Zelenjaku srušila do toga da je pukla magistralka od vodovoda pa pukao nasip i poplavio Galdovo itd…

Ali ovakve objave bih najradije prijavila policiji, jer osim zlonamjernog uznemiravanja i širenja panike nemaju druge svrhe! Da ponovim još jednom – statičare šalje državni stožer civilne zaštite temeljem vaših prijava šteta, kontejnere šalje državni stožer civilne zaštite temeljem vašeg zahtjeva koje sam zadnjih četiri dana primala ja osobno, a sad smo i otvorili mail i telefon za prijavu.



Nakon pet dana molbi, danas su poslali 7 (sedam!) kontejnera i rekli da nemaju više i da čekamo tri dana da naruče izradu novih.

Trenutno imamo 63 zahtjeva i svi su uredno proslijeđeni mailom na središnji stožer civilne zaštite te isprintani u 17.00 sati i doneseni u Petrinju središnjem stožeru civilne zaštite jer su tako tražili. I to je istina i trenutno stanje. I ne, ne politiziram, samo govorim istinu. Situacija je preozbiljna da stavljate objave kako će netko dinamitom (!?) rušiti neki objekt u Sisku. Škole će se popraviti, domovi će se izgraditi, ali neki nikada neće postati ljudi”.

 

Komentari