Gradonačelnica Siska: ‘Nema ozlijeđenih, a materijalna šteta još uvijek nije na razini zabrinjavajuće. Sve je pod kontrolom’

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček navodi kako još nemaju procjene štete jer građani i dalje prijavljuju štetu. Ističe kako nema ozlijeđenih, a materijalna šteta još uvijek nije na razini zabrinjavajuće. 

Kada su u pitanju gradske ustanove, oštećenje je isključivo u dječjoj knjižnici, u gradskom muzeju, a vrtići normalno rade, govori za HRT.

“Imamo samo jednu situaciju gdje građani trebaju smještaj i to ćemo im osigurati, u jednoj kući u Rimskoj ulici. Zasad je sve pod kontrolom”, rekla je dodajući da se ova potres jače osjetio nego onaj 22. ožujka.

– . Što se tiče materijalne štete zasad imamo dojave na tri mjesta. Ljudima su oštećene kuće, žbuka i dimnjaci, izjavio je



Načelnik civilne zaštite Grada Siska Marko Krička navodi kako imaju dojave na tri mjesta što se tiče materijalne štete, oštećene su kuće, žbuka i dimnjaci. “Pod stresom sam zbog neugodnosti u vlastitom stanu. Ljudi koji su u malo većem strahu još su na ulici”.

Dodao je kako je epicentar potresa bio na cesti prema Zagrebu, na Selskom polju. Radi se o rubnom dijelu Siska.

Zahvalio se  službi 112 te vatrogascima i osoblju komunalne službe koja na terenu raščišćava cigle i crjepove koji su popadali.

Na zgradama su zapažene i veće štete, odlomljeni i popucali zidovi, porušeni dimnjaci, otpale fasade i slično.

Komentari