GRAĐANI SE NADALI PARKU Reciklažno dvorište na Črnomercu tražilo Vijeće gradske četvrti

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U povodu najavljenog prosvjeda građana zagrebačkog Črnomerca koji su nezadovoljni mobilnim reciklažnim dvorištem, iz Grada Zagreba su poručili da su zahtjev za njegovim postavljanjem dobili od Vijeća gradske četvrti, te da su uvažili zahtjeve građana da ulaz bude s druge strane.   

“Riječ je o postavljanju mobilnog recilažnog dvorišta kojeg će Čistoća postaviti kao privremeno rješenje u toj gradskoj četvrti. Mi smo dobili zahtjev od Vijeća gradske četvrti te smo usvojili njihov prijedlog da to bude na toj određenoj lokaciji. Primjedbe građana su bile zbog lokacije ulaza u to reciklažno dvorište i to smo  uvažili i predali zahtjev da ulaz u reciklažno dvorište bude s druge strane”, izjavila je Hini predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje se održava manifestacija “Stavi pravu stvar na pravo mjesto” u sklopu EU projekta edukacije građana za odvojeno prikupljanje otpada.

Napomenula je da riječ o mobilnom reciklažnom dvorištu, koje se može seliti i na druge lokacije.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić rekla je da je gradonačelnik Milan Bandić danas obišao tu lokaciju i ti neki zahtjevi građana što će tiče ulaza u reciklažno dvorište će se uvažiti.



Majić je rekla da na tom reciklažnom dvorištu rade već tri mjeseca i dosad nisu imali nikakve posebne zahtjeve građana, osim što su imali zahtjev od škole da se počne s radom kasnije, nakon što djeca uđu u školu.

“Nema potrebe ne uvažiti zahtjeve građana jer nama je sasvim svejedno s koje je strane ulaz ali to će naravno procijeniti naši stručnjaci iz Odjela za promet našeg Ureda i to ćemo napraviti u što skorijem roku”, poručila je Majić.

Prema navodima medija, u samo dva tjedna u zagrebačkoj Ulici Črnomerec na Opatičkoj livadi niknulo je Mobilno reciklažno dvorište. Navode da je Reciklažno dvorište  bez oznake, usred gusto naseljenog područja, dvjestotinjak metara od Osnovne škole Medvedgrad i pored autobusne stanice gdje djeca čekaju za odlazak u školu. U srijedu su stanari Črnomerca pokrenuli peticiju jer su nezadovoljni politikom Grada, a u subotu, 26. rujna planiraju i spontano mirno okupljanje.

Olivera Majić i Ana Stojić Deban sudjelovale su danas na Trgu dr. Franje Tuđmana na manifestaciji “Stavi pravu stvar na pravo mjesto” koja se održava u sklopu EU projekta edukacije građana o odvojenom prikupljanju otpada. Ukupna vrijednost projekta je oko 4,9 milijuna kuna od čega je 3,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije.

Na manifestaciji su građanima dijeljeni edukativni materijali o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, a za djecu je izvedena predstava “Pa to je čarobno”.

Komentari