GRAĐANI REKLI ŠTO MISLE O POLITIČARIMA Evo kako stoje Plenković, Milanović i Jandroković

HRT

Ljetne izbore u uvjetima korone potpuno ili uglavnom podupire 43,5% ispitanika, a uglavnom ili nikako 43,9%. Onih koji ne znaju ili se ne mogu odlučiti je 12,6% pokazuje to istraživanje HRejtinga za HRT.

Kako u svibnju kod ispitanika kotiraju trojica predsjednika – države, Vlade i Sabora?

Ako bi se odgovor morao svesti na jednu rečenicu onda bi glasio: kod birača najbolje prolazi predsjednik države, najlošije predsjednik Sabora, a predsjednik Vlade je između njih.

Za gotovo dvije trećine ispitanika Zoran Milanović je izrazito ili uglavnom pozitivan (57,8%), a za 33,9% uglavnom ili potpuno negativan. Indiferentno je prema predsjedniku države malo više od 8 posto (8,3%) ispitanika.

Doživljaj Gordana Jandrokovića potpuno suprotan. Mišljenje više od polovice (52,4%) anketiranih o njemu je uglavnom ili potpuno negativno, a samo 28,9% predsjednika Sabora smatra pozitivnim. Njih 17,4% ga ne doživljava, dok više od jedan posto (1,3%) nema pojima tko je Gordan Jandroković.



Za predsjednika Vlade Andreja Plenkovića svi znaju i ono što znaju više od polovice (53,0%) smatra izrazito ili uglavnom pozitivnim. Negativno ga ocjenjuje 37,5% ispitanika, a 9,5 nema stav o Andreju Plenkoviću.

Ni na njegov ni na rejting predsjednika države incident na obljetnici Bljeska u Okučanima nije utjecao jer ih birači približno jednako ocjenjuju kao prošli mjesec.

O tome, pak, je li predsjednik trebao otići poprilično su podijeljeni. Postupak Zorana Milanovića potpuno ili uglavnom podupire 43,9% ispitanika, dok ga ne podupire 46,2%. Ukupno 10 posto je onih koji ili nemaju stajalište (9,0%) ili se nisu željeli izjasniti (0,9%) o predsjednikovu odlasku iz Okučana zbog natpisa “Za Dom spremni” na majci jednog od sudionika službenog protokola, piše HRT.

Komentari