Građani još žive u kontejnerima i hostelu a Bandić se hvali: U Zagrebu nitko ne spava na ulici i nitko nije bez toplog doma

Damir Krajac / CROPIX

Zima dolazi, a oni žive u kući s crvenom naljepnicom, u hostelu nakon što su ih iselili iz studentskog doma ili pak u kontejneru. Za hladne dane već su spremne grijalice.

“Morat ćemo preživjeti nekako s tri jakne, četiri veste na sebi, ići na WC vani po hladnoći koja je i sada već preteška, morat ćemo početi plaćati struju par tisuća kuna mjesečno da bi ugrijali ovaj prostor, odnosno da bi preživjeli zimu”, na rubu suza nam je rekla Melita Budak iz Dankovca.

Zimu će Krešimir Martinčić dočekati u hostelu. Natrag u svoj stan ne može. Nema dimnjaka, vode ni grijanja. “Kao izbjeglice, kako su ljudi za vrijeme rata napuštali svoje domove, tako smo to morali i mi“, objašnjava. A u domu koji nakon potresa više nije siguran, živi obitelj Pirinjak. Tražili su kontejner da prežive zimu, ali kažu, nisu ga dobili.

“Živimo skromno, nikad nismo nikog ništa tražili kak smo mogli tak smo radili, tak bi i dalje, ali ovo nam je iskreno rečeno viša sila”, požalila se Vesna Pirinjak iz Sesveta.


Gradonačelnik Milan Bandić tvrdi da je došlo do nesporazuma s mjesnim odborom i da će obitelj dobiti smještaj. “Ja se ispričavam obitelji, u Zagrebu nema homelessa, nema slamova Rio de Janeira, u Zagrebu nitko ne spava na ulici i nitko nije bez toplog doma”, rekao je Bandić.

Kontejner za ovu obitelj u Sesvetama stiže danas. Ali najviše ipak iščekuju obnovu svoje kuće, piše DNEVNIK.hr. 

Komentari