Građani iz Splita i okolice i dalje moraju prokuhavati vodu

U Splitu i njegovoj široj okolici i danas je na snazi mjera preporuke prokuhavanja pitke vode za malu djecu, starije i osobe oslabljenog imuniteta, poručuju u Vodovodu i kanalizacijama (ViK) Split.

U ViK- u tvrde kako su sva dosadašnja ispitivanja pokazala kako je voda kemijski i mikrobiološki ispravna, no usprkos tome parametar zamućenosti je još uvijek povećan.

“Situacija u vodoopskrbnom sustavu se kontinuirano prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i naših internet stranica. Svojim smo potrošačima organizirali alternativnu vodoopskrbu putem autocisterni i vodospremnika po gradskim kvartovima, kao i u susjednim mjestima”, poručuju iz ViK- a.

Izvorište rijeke Jadro, koja vodom napaja Split i širu okolicu, zamućeno je nakon što je na tom području danima padala kiša, pa je tako zabilježeno da je u samo jednom danu palo više kiše nego u jednom mjesecu. Preporuka za prokuhavanje vode za malu djecu, starije i osobe oslabljenog imuniteta na snazi je od petka.



Komentari