GRAĐANI GUBE STRPLJENJE U ponedjeljak sastanak Tomaševića s novim ministrom graditeljstva

U ponedjeljak će se sastati zagrebački gradonačelnik i novi ministar graditeljstva Ivan Paladina. Razgovarat će o obnovi javnih i privatnih zgrada. Najavio je to gradonačelnik Tomislav Tomašević te istaknuo da građani već gube strpljenje.

Tomašević je naglasio da se sastanci na temu obnove između Grada i Ministarstva graditeljstva stalno odvijaju, javlja HRT.

– Gradonačelnik sa svakim ministrom, u interesu građana grada Zagreba, treba ostvariti dobar kontakt i suradnju, a ovo je jedna od ključnih tema. Svi smo izrazito nezadovoljni dinamikom obnove privatnih zgrada, a i obnova javnih zgrada što se tiče financiranja i povlačenja sredstava iz Fonda solidarnosti trebala bi ići brže, poručio je.

Očekuje da se stanje unaprijedi.



– Ovo je zadnji vlak, svi gube strpljenje.

Podsjetio je da Grad Zagreb ne donosi odluke, nego Ministarstvo, a provodi ih Fond.

– Mi smo ipak partneri, Grad Zagreb sufinancira obnovu privatnih zgrada.

Skloništa u Zagrebu

Na pitanje je li grad slao dopis predstavnicima stanara da stavljaju skloništa u pripravnost, rekao je da imaju jako puno upita građana vezano za skloništa.

Objavljen je popis 10 javnih skloništa, a objavit će i popis kvartovskih skloništa, dok su ostala pod upravljanjem suvlasnika višestambenih zgrada, ukupno oko 1060 skloništa.

Tomašević je rekao da su neka u dobrom stanju, neka nisu, te bi trebalo napraviti unapređenje tog stanja, jer je to sustav koji je zanemarivan desetljećima.

– Ne bih htio doprinositi panici i strahu, Grad Zagreb radi sve što može da pomogne humanitarno sa izbjeglicama, rekao je.

 

Komentari