GRAĐANI CENTRA SE UDRUŽUJU Dijele iskustva kako bi pomogli jedni drugima

Ilustracija

Od potresa u Zagrebu, 22. ožujka prošle godine, nije puno učinjeno. Obnova, naime, još nije krenula, pa su se građani odlučili udružiti kako bi saznali sve potrebne informacije.

Na Facebooku je kreirana grupa ‘Potres u Zagrebu – Svi mi u centru’ za sve stanare iz centra koji su pretrpjeli potres(e) – vlasnike, suvlasnike, podstanare, vlasnike poslovnih prostora i one koji ih rentaju, kako piše u objavi u toj grupi.

Poziva se građane da javljaju svoja iskustva, odnosno sve o statičarima, dimnjacima, plinu, instalacijama, štetama i ostalom što bi moglo pomoći ostalima u ovoj situaciji.

Foto: Screenshot/Facebook

“Nadam se da će vijesti biti uskoro bolje, pa da ćemo moći podijeliti i informacije o saniranim stanovima. Do tada, pomozite drugima svojim iskustvom i servisnim informacijama koliko god možete! Pozovite sve iz centra koje znate!”.



Gradonačelnik Milan Bandić obećao je obnovu, ali u 10 mjeseci ništa se u Zagrebu nije promijenilo. U studenom prošle godine izjavio je kako će se prioritet u obnovi stanova stradalih u potresu određivati ‘po Bogu i pravici’.

“Mi ćemo u Donjem i Gornjem gradu napraviti analizu tko je kako došao do stana, koliko ima članova obitelji”. Prema njemu osobe koje su 1945. godine dobile stanove u centru Zagreba i onda, kako tvrdi, ih 50, 60 godina koristile bez da su u njih ulagali, neće biti prioritet”.

Komentari