Građana se počinju iseljavati iz studentskog doma Cvjetno naselje 14. rujna

Ronald Gorsic / CROPIX

Preostalih 246 građana koji su nakon potresa do danas ostali smješteni u paviljone Studentskog doma Cvjetno naselje preselit će se u ponedjeljak 14. rujna u Hostel Arena, potvrdio je savjetnik za studentska pitanja SCZG-a Mario Župan.

“Ovih dana u tijeku su dnevni kontakti nadležnih tijela oko preseljenja građana koji su smješteni u kapacitetima Cvjetnog naselja, u petak ćemo imati završni sastanak i ta će preseljenja krenuti od ponedjeljka, 14. rujna”, kazao je Župan Hini istaknuvši da se pripreme za premještaj građana odvijaju temeljem zaključka Vlade o demobilizaciji Cvjetnog naselja.

U skoro pola godine, koliko je prošlo od potresa 22. ožujka, kroz Cvjetno naselje prošlo je ukupno 800 građana čiji su domovi oštećeni u potresu. U Cvjetnom je naselju trenutno smješteno 246 osoba koje će biti premještene u Hostel Arena, kaže Župan.

“Naši građani već znaju da moraju preseliti, oni će u subotu i nedjelju pakirati stvari, a onda ćemo na temelju naloga o demobilizaciji Cvjetnog naselja preseljavati građane”, kaže Župan.



Hostel Arena u Remetincu koji će stradalnicima potresa biti novi privremeni smještaj u vlasništvu je Grada Zagreba. Voditelj podružnice “Vladimir Nazor” Zagrebačkog holdinga Goran Kršnjavi za HRT je kazao da za smještaj građana u Hostelu Arena spremno 117 soba, odnosno 239 kreveta, a da se radi o jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Župan ističe kako se će ZET osigurati prijevoz za premještaj, a da je Studentski centar po potrebi također spreman sudjelovati u preseljenju stvari. Dodaje da će nakon iseljenja, sobe biti dezinficirane i deratizirane, a studenti će se u njih moći useliti u roku od najviše 10 dana.

Nakon što je 22. ožujka Zagreb pogodio potres jačine 5,5 stupnja prema Richteru, Cvjetno naselje je mobilizirano za potrebe smještaja građana kojima su u potresu oštećeni domovi, a Vlada je krajem kolovoza donijela zaključak prema kojem bi demobilizacija Cvjetnog naselja trebala biti najkasnije 15. rujna. Župan ističe da Ministarstvo unutarnjih poslova još uvijek nije službeno donijelo odluku o demobilizaciji, kao niti odluku o mobilizaciji drugog privremenog smještaja, ali dodaje da će do tog roka to i učiniti.

Komentari